Euroshop 2014

EUROSHOP Dusseldorf

De week van 16 februari was het de week van de Euroshop in Dusseldorf. Hier was van alles te vinden op het gebied van winkels en de winkelinrichting. En Nijland was dit jaar ook zeker weer van de partij! Van alles hebben we gezien! Van signing tot mannequins en van verlichting tot winkelsystemen. Wij waren natuurlijk opzoek naar de nieuwste internationale ontwikkelingen op gebied van de winkelinrichting. En daarin zijn wel wat verschuivingen te zien.. Maar beelden zeggen u waarschijnlijk veel meer dan woorden, daarom hebben we heel wat foto’s gemaakt!

Wat ons opviel was het duurzame aspect. Dit wordt ook binnen de winkelinrichting steeds belangrijker. FSC hout is al jaren een begrip. Hiermee laat men zien dat het hout dat gebruikt wordt, uit daarvoor beheerde bossen komen. Maar het gaat nog verder. Wat dacht u van een winkelinterieur gemaakt van karton? Door de moderne ontwikkelingen wordt dit materiaal steeds sterker en goedkoper en gemaakt van gerecycled papier. Wij werken al jaren met eurolight panelen. Dit is een paneel bestaande uit twee houten platen met daartussen honingraat karton. Veel legborden worden hiervan gemaakt omdat dit product zeer sterk is, maar niet zo zwaar. Daarnaast kunnen er veel grotere legborden van gemaakt worden, zonder dat het door gaat zakken. Een duurzaam product met vele voordelen! En ook erg gemakkelijk voor het winkelpersoneel bij het ombouwen van een winkel.

Flexibiliteit zien we ook terug op de beurs. Systemen die door het winkelpersoneel gemakkelijk opnieuw ingedeeld kunnen worden. We zien veel displays die een tijdje in de winkel staan en dan weer vervangen worden door een nieuw display. Zo kan de winkel met weinig middelen een nieuwe uitstraling krijgen. Ook hiervoor wordt er veel gebruik gemaakt van het honingraat karton. Dit is een relatief goedkoop product en kan op zeer veel manieren toegepast worden.

 

Bent u nu geïnspireerd geraakt door deze update van de Euroshop in Düsseldorf? Wij laten u graag zien wat we voor u kunnen betekenen op gebied van nieuwe ontwikkelingen! Neem even contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Hieronder nog meer inspiratie! Gezien tijdens de Euroshop in Düsseldorf!

Terug naar het blogoverzicht